Rook concept ontvlamt de essentie en de identiteit van een bedrijf naar krachtige brand designs en onderscheidende visuele concepten met impact. Het wakkert aan, inspireert en activeert. Waar rook is, is vuur.


Hiervoor heeft Rook concept het sterk merk traject® ontwikkeld. Een bijzondere en onderscheidende manier om tot een aantrekkelijk brand design met stevige impact te komen. Het sterk merk traject® bestaat uit drie stappen.

Sterk merk traject®


Stap 1: Merkvuur

In gesprek over je merk

In een gesprek bij het kampvuur gaan we op zoek naar het vuur van je merk. Wat is je verhaal? Wat zijn de kernwaarden? Wat maakt jouw merk, bedrijf of dienst nou echt onderscheidend? Wat is de why, how en what?


Stap 2: Ontvlammen

Aan de slag met je merk

In deze fase gaat Rook concept met de besproken brandstof aan de slag om jouw merk visueel concreet te ontvlammen. Dit is de design- en conceptfase van je logo, positionerings slogan en beeldconcept. Het totale brand design van je merk.


Stap 3: Branden

Uitrollen van je merk

Nu gaan we de ontworpen visuele identiteit doorvertalen naar de desgewenste middelen. Hierbij moet je denken aan correspondentiemiddelen, website, social headers etc. De complete branding van je merk wordt aangewakkerd.

Het visueel ontvlammen van je merk houdt het volgende in:

1. Logo design

Goede logo’s vertellen het verhaal van je bedrijf en dragen de kernwaarden uit. Een goed logo past bij je doelgroep, je kernwaarden, is tijdloos, eenvoudig opvallend en herkenbaar.


2. Positionerings slogan

Bij de term ‘glashelder’ denk je meteen aan Interpolis bijvoorbeeld. Een goede slogan is niet te ingewikkeld, mensen moeten hem ten slotte makkelijk kunnen onthouden.


3. Beeldconcept

Sterke merken hebben een herkenbare beeldtaal. Om dat voor elkaar te krijgen leg je  ‘richtlijnen’ vast in een beeldconcept. Je legt vast welke beelden bij je merk passen.

Sterke merken hebben een eigen persoonlijkheid waarmee ze zich onderscheiden van de ander.

Wil jij je merk laten onvlammen? Stuur dan een rooksignaal.

"Your brand is what other people say about you when you’re not in the room."

Jeff Bezos - Amazon

Rook concept werkt o.a. voor:

Waar rook is, is vuur

www.rookconcept.nl is een website van Bureau Rook


Postadres

Clarenberglaan 7
8325 CE Vollenhove

Studio

Kerkplein 10A
8325 BN Vollenhove

Contact

06-11 081 520
roald@bureaurook.nl

Bedrijfsgegevens

KvK 63929430
 BTW NL002165264B94